Hoe een makelaar een huiseigenaar pijn kan doen

In de afgelopen jaren is de term nagelbijter gebruikt om gewetenloze makelaars te beschrijven die zich richten op arme buurten en profiteren van nietsvermoedende eigenaren van onroerend goed die op zoek zijn naar een snelle verkoop.

Een nagelbijter is een makelaar in onroerend goed die gespecialiseerd is in executieverkopen, pandrechten, shortverkopen, eigendommen van banken en faillissementen. Deze makelaars jagen op kwetsbare huiseigenaren die graag willen verkopen, maar niet de tijd of kennis hebben om zelf verhinderde eigendommen te onderzoeken. Ze zijn expert in het vinden van noodlijdende eigendommen tegen spotprijzen en deze snel te verkopen tegen hoge prijzen om winst te maken.

Er zijn verschillende manieren waarop een makelaar deze misdaden kan plegen. Wanneer een eigenaar van een onroerend goed een overeenkomst met een makelaar ondertekent om een huis via een makelaar te verkopen, kan de eigenaar zijn investering niet terugverdienen als het huis wordt afgeschermd. De serieuze betaling van de verkoper wordt naar de makelaar gestuurd die het in zijn zak steekt. Wanneer een koper een huis via een makelaar komt kopen, is de eigenaar wettelijk verplicht om de makelaarscommissie vooraf te betalen en heeft hij geen andere keuze dan de verkoop te accepteren.

Een makelaar kan het misdrijf plegen dat eigendommen door een makelaar worden geslingerd door opzettelijk een onroerend goed te beveiligen tegen een onder de marktwaarde in de hoop het tegen een hogere prijs door te verkopen. Veel onervaren eigenaren van onroerend goed doen dit in een poging om snel geld te verdienen aan hun investering in onroerend goed. Dit komt vaak voor wanneer vastgoedeigenaren wanhopig hun eigendom willen verkopen en hun makelaars de verkoop toevertrouwen. In sommige gevallen staan deze eigenaren hun makelaars onbewust toe om geld van hun bankrekening te storten om onroerende voorheffing en andere uitgaven te betalen zonder hun medeweten of toestemming. Door het onroerend goed te gebruiken als onderpand voor leningen en andere aankopen, kan een makelaar ervoor zorgen dat een eigenaar van een onroerend goed zijn zuurverdiende eigen vermogen verliest.

Doorn van een makelaar treedt op wanneer een huiseigenaar zijn huis aan een andere partij verkoopt zonder eerst met de verkoper over een eerlijke prijs te onderhandelen.

Zodra een prijs is overeengekomen, neemt de eigenaar van het onroerend goed contact op met een makelaar voor hulp bij de verkoop van het huis. De verkopersmakelaar, niet wetende dat er een commissie bij betrokken was, zal helpen bij het regelen van een snelle verkoop in het beste belang van de verkoper. In sommige gevallen kan dit resulteren in het verlies van een waardevol eigen vermogen.

Het is belangrijk dat eigenaren zich realiseren dat een makelaar zo goed is als de makelaarservice die ze aan hun klanten bieden. Vaak zullen eigenaren tijdens een kort verkoopproces niet de volledige waarde van hun eigendom kunnen terugkrijgen. Als de transactie soepel verloopt, kan de transactie verlopen zoals verwacht. Als er echter discrepanties of problemen zijn als gevolg van slechte service door de makelaar, kunnen de eigenaren te maken krijgen met de doorn van de makelaar.

De meeste staten hebben bescherming getroffen om te voorkomen dat makelaars hun positie misbruiken voor hun eigen persoonlijk gewin. Deze wetten vereisen vaak dat makelaars belangenconflicten en de kosten van geleverde diensten bekendmaken. Maar zelfs bij het bemiddelen van een woning voor de eigenaar, moet een makelaar nog steeds de regels van de wet volgen. Makelaars kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor het handelen in overeenstemming met hun verplichtingen krachtens de wet. Als een makelaar niet op een redelijke en gepaste manier handelt, kan hij worden geconfronteerd met disciplinaire maatregelen van zijn makelaarsregister, wat kan resulteren in opschorting of intrekking van zijn vergunning.

 

 

Neem een ​​kijkje op deze website: https://www.patistmakelaardij.nl/