Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Volgens sommige experts is "een Mylovelynotebook.nl een heel praktisch schrijfsysteem. Het maakt niet uit wat voor soort schrijver je bent: de schrijver die woorden onhandig aan elkaar vindt of degene die schrijft met behulp van een woordenboek, bullet journaling zal maak je schrijven effectiever en efficiënter. Dit betekent dat je geen tijd verspilt aan het herschrijven van wat je al hebt geschreven."

Volgens Joanna Martine Woolfolk, auteur van The Writer's Life: A Manual for the Life of the Journalist, "zijn bullet journals informele maar formele schrijfmethoden. Ze zijn ook goed voor freelancers, copywriters, schrijvers van korte verhalen, tijdschriftredacteuren, copywriters, boekschrijvers, televisieproducenten, filmproducenten, webdesigners, audioproducenten, podcastproducenten, filmmakers, of iedereen die belangrijke maar vaak beschrijfbare gebeurtenissen in zijn of haar leven wil vastleggen. Er is nauwelijks een schrijver die dat niet doet' t hebben een lijst van dingen om over te schrijven."

Om te beginnen, overweeg eerst de drie componenten waaruit een bullet journal bestaat: schrijfgerei – een indexkaart, een pen en papier en een notitieboekje. De indexkaart, of dagboekpagina, kan een eenvoudige leren omslag met één lijn zijn met een logo, of een enkelzijdig, gelamineerd, waterbestendig, leren notitieboek van drie pagina's dat u overal mee naartoe kunt nemen. U kunt kiezen tussen een of twee pagina's – bijvoorbeeld een dagelijks of maandelijks dagboek of een dagboek met gebeurtenissen en activiteiten die u dagelijks of wekelijks doet. Uw notitieboekje, dat een hoogwaardig leren dagboek of een gewoon schrijfinstrument kan zijn, moet gemakkelijk te dragen zijn en toch de vorm en structuur van uw hand behouden. Ten slotte heb je een schrijfmedium nodig: een vingerdagboek of een gewoon schrijfapparaat zoals een potlood, een rollerbal of een eenvoudige pen.

Voor meer informatie klik je hier: Mylovelynotebook.nl