Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit? Wat is het niet? In veel contexten betekent assertiviteit vertrouwen hebben in uw capaciteiten. Voor sommige managers betekent assertiviteit een beleefde vorm van ruzie met een collega (zelfs als u het niet met hem oneens bent) om een doel te bereiken. In andere contexten betekent het echter assertiviteit bij het implementeren van de beslissingen die u neemt en bij het omgaan met uw werknemers. In het bedrijfsleven betekent assertiviteit assertief zijn zonder controlerend of aanmatigend over te komen.

Wat is assertiviteit

Wanneer we met anderen communiceren, kunnen we deze vaardigheid in verschillende contexten gebruiken: als manager, docent, coach, verkoper of teamleider kunt u assertiviteit in verschillende situaties gebruiken om ons te helpen Wat is assertief. Als u bijvoorbeeld een gesprek voert met een moeilijke klant of baas, kan assertiviteit u helpen ruzie of verhitte discussies te vermijden. Het kan je ook helpen gespannen situaties onschadelijk te maken waarin mensen het oneens zijn. Hoe weet u of assertiviteit nuttig kan zijn? Soms werkt assertiviteit tegen u; soms helpt het je, maar alleen als je het niet consequent volgt.

Het kan handig zijn om assertieve communicatieve vaardigheden op het werk te oefenen, zelfs als u niet met moeilijke persoonlijkheden te maken heeft. Door assertieve communicatie te beoefenen, wordt u een effectievere leider en succesvoller in het managen en beïnvloeden van mensen. Het is een goed idee om assertieve communicatie te oefenen met een assertieve partner. Of oefen assertieve interacties met een vriend of collega, zelfs als u te maken heeft met een passief persoon.

Meer weten? Klik dan hier: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/