Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

hoe gebruik ik een ketogeen dieet

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

U hebt dus gehoord over de revolutie in het koolhydraatarme dieet, de revolutie waarbij uw lichaam vet verbrandt in plaats van koolhydraten, en gewichtsverlies veroorzaakt. Klinkt interessant, toch? Ja, dat is het, maar er zijn een paar dingen die u moet weten over dit revolutionaire dieet. Ten eerste is er een groot misverstand over wat er werkelijk aan de hand is. Kortom, dit dieet bevordert een aandoening die ketose wordt genoemd, die optreedt wanneer het lichaam vetreserves begint te gebruiken voor energie.

Ketonen worden geproduceerd zonder koolhydraten in uw dieet, en ze veroorzaken een toestand die ketose wordt genoemd. Zie het als in een tranceachtige toestand zijn, waarin je geen honger hebt maar toch een laag energieniveau hebt. Je brein vertelt je lichaam om die energie vast te houden, ook al moet het voor een ander doel worden gebruikt. Het is alsof je hersenen een "vezelbank" hebben, en zolang je een hoog ketonenpeil behoudt, zullen je hersenen ketonen blijven bevatten, zelfs als je geen honger hebt. Dit is wat het dieet zijn naam geeft: het vermogen om je hersenen direct te voeden zonder te hoeven eten.

De vraag is nu, hoe gebruik ik een ketogeen dieet? U wilt de maximale hoeveelheid ketonen in uw lichaam krijgen, dus de sleutel om dat te doen is om uw bloedglucosespiegel constant te houden. Een manier om dat te doen is door een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet te volgen. Hoewel het op papier misschien slecht klinkt (proteïne = vet), helpt het je veel als je het consequent en correct kunt volgen.

Meer informatie: HetKetogeendieet.nl.nl/’ target=’_blank’>HetKetogeendieet.nl