Wat is een bulletjournal? Tips en strategieën om uw dossier op orde te houden

Wat is een bulletjournal? Tips en strategieën om uw dossier op orde te houden

Wat is een bulletjournal? In wezen gaat een notitieboek kopen bij My Lovely Notebook | Bijzonder en mooi over het helpen van mensen bij het organiseren en prioriteren van taken die hun aandacht verdienen en moeiteloos kunnen worden uitgevoerd. Dit is natuurlijk geen nieuw idee – bulletjournals worden al jaren gebruikt in school- en legertrainingen en in vele andere situaties – maar dit betekent niet dat ze niet kunnen worden gebruikt in het dagelijks leven en als een efficiënte geldbespaarder. Er zijn verschillende manieren waarop u uw bullet journal kunt ordenen en zo efficiënt mogelijk kunt maken.

Wat is een bulletjournal?

De eerste en eenvoudigste manier om met je bullet journal aan de slag te gaan, is door simpelweg een blanco notitieboekje of dagboekpapier uit een winkel te halen. De sleutel hier is om niet zomaar een oud papier te gebruiken; kies een notitieboekje met wat lege ruimte op de omslag (hierdoor kun je delen van je aantekeningen gemakkelijker herkennen). De volgende stap is om wat aantekeningen op een apart papier te schrijven, zodat je iets tastbaars hebt waar je naar kunt verwijzen, evenals een ander deel van je notitieboekje. Houd er rekening mee dat u altijd kunt beginnen met schrijven vanaf de boven-onderkant van uw notitieblok en door kunt gaan met schrijven van links naar rechts.

Het belangrijkste doel van bullet journaling is om u te helpen uw taken bij te houden en vast te leggen hoe u ze hebt uitgevoerd. Om dit te doen, moet je alles opschrijven – zelfs als het je niet gelukt is om een bepaalde taak te voltooien, moet je het toch noteren omdat het gemakkelijker te onthouden is. Enkele eenvoudige manieren om prioriteit te geven aan uw taken zijn om elke taak te labelen met de datum waarop deze is voltooid en de naam van de taak; op deze manier zou u elke taak later gemakkelijk kunnen identificeren. Het belangrijkste aspect van het gebruik van een bullet journal is om gefocust te blijven en de tijd te nemen om al je notities te schrijven, hoe triviaal ook. Je zou tenslotte niet te veel tijd willen besteden aan het opschrijven van dingen die nu niet eens de moeite waard zijn om naar te kijken, toch?

Klik hier om meer te lezen: Mylovelynotebook.nl