Chip Tuning – Wat is het?

ECU- of elektronische besturingseenheid is het deel van uw voertuigen engine die de ontstekingstiming, inactieve snelheid, spanning, brandstofmengsel en burn-out behandelt. De Motor Control Unit bevat ook veel andere computercontrollers die de motor laten reageren op verschillende factoren zoals motorbelasting, rijomstandigheden en omgevingsfactoren. Wanneer u uw motor afstemt, is het erg belangrijk om alle opties op de Auto Tech te laten om ervoor te zorgen dat uw deuntje werkt. Bovendien zijn er enkele voor- en nadelen die aan de tune-up zijn gekoppeld, om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt.

Vaak vragen mensen de vraag, is Chip Tuning gevaarlijk voor mijn auto? en het antwoord is ja. Er is echter een oplossing voor het probleem als u het op de verkeerde manier doet, maar nog belangrijker, u moet de juiste manier weten om het te doen. Anders kunt u uw motor beschadigen of in gevaar brengen.

Voordat u begint met het afstemmen van uw motor, moet u ervoor zorgen dat deze in goede staat is. U moet ervoor zorgen dat uw motor geen lekken, geen beschadigde onderdelen heeft en niet oververhit. Dit wordt gedaan door een paar verschillende dingen zoals het controleren van de brandstofleiding, het controleren van de olie en het spuiten van de radiator met een vlam om te zien of alle gassen zich ontwikkelen. Als u iets buitengewoons opmerkt, dan is dit het moment waarop u een tune-up zou doen.

Zorg er ook voor dat u voldoende olie in uw dieselmotoren hebt, omdat u uw motor aftelt zonder de juiste brandstof, extreem gevaarlijk is en ernstig lichamelijk letsel en zelfs de dood kan veroorzaken.

Het volgende dat u hoeft te doen is beslissen hoe u wilt dat uw chip-afstemming is om te werken. Er zijn veel manieren waarop u dit kunt doen en er zijn verschillende methoden voor het implementeren van de wijzigingen die u aan uw motor maakt. Er is de werkwijze voor het verhogen van extra stroom door meer vacuüm in de verbrandingskamer te plaatsen, die de snelheid van het uitlaatgas verhoogt. Dit wordt een stroomversterking genoemd en is te vinden op de meeste aftermarket-websites online voor uw gemak. Er is ook de methode die compressieontsteking en ook een extra demper gebruikt om uw motor een extra machtsboost te geven.

De laatste methode in chip-afstemming wordt de uitlaat-achtige ontwerp genoemd. Dit wordt gebruikt om de rugdruk in uw motor te verminderen, zodat de afvoer naar behoren stroomt. Dit is erg handig in zowel de hoogwaardige als de aandelenmotoren. Nadat de achterste ontwerp is toegepast, is de uitlaat grondig verbrand om alle uitlaatgassen en spaanders te verwijderen die in de verbrandingskamer kunnen worden gevonden.

Hoewel sommige wijzigingen misschien onbelangrijk en unimpressief lijken, kunnen ze daadwerkelijk een lange weg gaan naar het verbeteren van de kracht van uw motor. Chip-tuners kunnen de uitlaatpijpen veranderen om de stroomwinsten te verbeteren en krachtigere emissies te creëren. Ze kunnen ook de verbrandingskamer opruimen en vervangen om verstopping te elimineren en om de algehele efficiëntie van uw motor te verbeteren. Al deze dingen kunnen het leven van je motor verhogen en het mogelijk maken om vrijer te lopen. Chip Tuning is niet voor iedereen, maar als je het budget hebt, ga dan door alle middelen ervoor.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance