Traditionele Italiaanse Pasta Gemaakt Van Durumtarwe

Italiaanse pasta is een van de meest populaire en meest geconsumeerde soorten ter wereld.

Een eenvoudige mix van meel, eieren en water, pasta wordt over de hele wereld genoten en bijna elke beschaving heeft zijn eigen variatie op het thema. Wat Italiaanse pasta echter onderscheidt van de andere, is de handgemaakte durumtarwe, die een zeer laag glutengehalte en een hoog vochtgehalte bevat, waardoor het ideaal is voor het maken van lange pasta. De volgende keer dat u pasta gaat kopen, moet u een paar dingen weten over dit ongelooflijke product.

De ingrediënten van authentieke Italiaanse pasta kunnen sterk variëren, afhankelijk van waar u ze vandaan haalt. In veel regio’s van Italië, zoals de pasta van Modena, is het meel meestal tarwe. In meer zuidelijke regio’s zoals die van Toscane wordt het echter gemaakt van durumtarwemeel. Ongeacht waar ze vandaan komen, alle Italiaanse pasta wordt bereid met dezelfde hoogwaardige ingrediënten.

Italiaanse pasta is te vinden in verschillende soorten en maten. Natuurlijk blijft de traditionele platte buisvorm erg populair. Maar vandaag zie je ook de geheel klassieke Italiaanse buisvormige pasta. Veel mensen verwarren het verschil tussen de twee en denken vaak dat ze één en dezelfde zijn, maar ze zijn eigenlijk heel verschillend. Italiaanse pasta kan zowel ronde als vierkante vormen hebben en kan zelfs worden opgerold als een burrito.

Een ander onderscheidend kenmerk van authentieke Italiaanse pasta is de gebruikte saus.

Spaghettisaus, tomatensaus, vleessaus, groentesaus of saladesaus kunnen naar eigen goeddunken aan het gerecht worden toegevoegd. Er zijn een aantal verschillende soorten saus die een Italiaans restaurant zijn klanten kan bieden. Je vindt het in Italiaanse restaurants, pizzeria’s, cafés en zelfs in sommige fijne diners. Sommige Italiaanse pastagerechten hebben zelfs een speciale saus die speciaal voor de gelegenheid wordt gemengd.

Een ander kenmerk van authentieke Italiaanse pasta is de manier waarop deze wordt gegarneerd. Spaghetti en vleessauzen komen veel voor, maar er zijn ook veel andere keuzes. Het typische takje peterselie of verse basilicum dat meestal op een spaghettischotel wordt gezien, is eigenlijk een Toscaans kruid dat oregano wordt genoemd. Dit kruid past goed bij pasta en is sinds de oudheid een hoofdvoedsel in Italië. Andere Italiaanse pastasauzen zijn onder meer fettuccine Alfredo, knoflook Alfredo, worst en potpourri.

Ten slotte is authentieke Novus Ventus Italiaanse pasta gemaakt van harde tarwe erg dik en stevig. Het wordt meestal gesneden met een handmes of, als de noedel groot genoeg is, met een pastasnijder. In feite bereiden Italiaanse restaurants en cateringdiensten de maaltijden voor hun klanten vaak met de hand, met behulp van ouderwetse technieken. Durumtarwe is een van de oudste tarwesoorten die in Italië wordt verbouwd en is ontstaan in de regio Abruzzi in de Adriatische Zee. Oude Italianen verbouwden het gewas en het was een favoriet gewas van de ouden, die voor hun brood en pasta’s vertrouwden op het zetmeel en gluten in de tarwe. Tegenwoordig wordt Italiaanse pasta in een oven gebakken en vervolgens gebakken.

 

 

 

Bezoek deze website: Novus Ventus International